Kyöpeli on partiolippukunta Helsingin Kotkat r.y.:n omistama kämppä Ruuhijärven läheisyydessä Espoon Nuuksiossa. Majoittumaan mahtuu lavereille noin 20 aikuista. Alueella on piirin kämppiä, joiden kanssa käytetään yhteistä vessaa ja saunaa. Sovi siis saunavuorosta isäntien kanssa tai jos isäntiä ei ole paikalla, muiden kämppien kanssa.

Keittiöstä löytyy sähkökäyttöinen hella, kahvinkeitin ja 27l vedenlämmitin tiskivesiä varten. Tiskivesiä varten on omat siniset vadit sekä niille sopiva teline kämpän takana. Kyöpelissä on jääkaappi ruokatarvikkaiden säilytystä varten. Kämpästä löytyy lautasia ja ruokailuvälineitä parillekymmenelle hengelle, mutta suosittelemme omien ruokailuvälineiden mukaan ottamista. Kattilat ja ruoantekovälineet löytyvät. Käyttövesi kannetaan sekä sisään, että ulos, vesijohtoja tai viemäreitä ei ole. Vettä saa piirin saunan edessä olevasta kaivosta ja sitä voi kantaa joko ämpäreillä (juomavedelle varattu 4 ämpäriä) tai kahdella tonkalla. Roskat viedään lähtiessä Ruuhijärventien varressa olevaan jäteastiaan.

Kämpän lämmitys tapahtuu pääasiassa kämpän takaosassa olevalla kamiinalla. Kämpässä on myös ilmalämpöpumppu. Polttopuut löytyvät puuvajasta, muistathan lähtiessäsi tuoda kamiinan viereen saman verran puita kun siinä oli saapuessasi. Eteisessä, keittiössä, ruokapöydän yläpuolella ja kämpän takaosassa on sähkölamput, mutta lavereilla kannattaa käyttää taskulamppuja. Ulkona on puuvajan lisäksi nuotiopaikka, sekä paljon maastoa, joka on pääosin kalliota tai tiheää metsää.

Viikonlopun hinta 140€.

Varaustiedustelut: kyopeli(at)heko.org